کتاب «سلام بچه‌ها» رونمایی شد

ساخت وبلاگ

آیین رونمایی از کتاب «سلام بچه‌ها»؛ تاریخ شفاهی شکل‌گیری و گسترش مجله «سلام بچه‌ها» با حضور نویسنده اثر و اهالی مطبوعات و ادبیات کودک و نوجوان در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، کتاب «سلام بچه‌ها»، تاریخ شفاهی شکل‌گیری و گسترش مجله «سلام بچه‌ها» است که از سوی انتشارات راه‌یار منتشر شده است. در دهه 60 مجلات متعددی برای کودکان و نوجوانان در ایران منتشر می‌شد که یکی از آن‌ها مجله «سلام بچه‌ها» بود که در سال 1368 اولین شماره آن به همت دفتر تبلیغات اسلامی در قم به چاپ رسید.
در مراسم رونمایی از کتاب «سلام بچه‌ها» که با حضور مهدی خوجه‌گی، نویسنده اثر، محمد حمزه‌زاده، مدیر سابق بنیاد ملی کتاب و علی جانباز، رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان چهارشنبه (11 آبان‌ماه) در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، هر یک از مهمانان به مساله اهمیت مطبوعات کودک و نوجوان کشور و لزوم استمرار انتشار آن‌ها پرداختند.

سیدعلی کاشفی خوانساری، نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان نیز به عنوان آخرین سخنران مراسم، به سابقه نشریات دینی کودک و نوجوان و حوزویانی که مجله دینی برای کودکان و نوجوانان تهیه کرده‌اند اشاره کرد و گفت: در حقیقت در تاریخ مطبوعات کشور و اولین نشریات و بعد اولین نشریاتی که مخاطبانش دانش‌آموزان هستند نکته جالبی وجود دارد و آن این است که عمدتا اولین نشریات بچه‌ها به همت حوزویان بوده است. برای مثال نشریه «نوروز» در مدرسه «سلام» در دوره مظفرالدین شاه قاجار به همت آقای ناظم‌الاسلام منتشر می‌شود؛ مجله‌ای که برای بچه‌های دبستانی است و موضوعش تماما مذهبی یا نشریه «دعوت‌الحق» که بهجت‌العلما در همان سال‌های پیش از مشروطه برای دانش‌آموزان منتشر می‌کند و در بعضی مدارس به عنوان متن درسی به کار می‌رفته است. به طور کلی در چهره‌های ادبیات کودک در دوره قاجار، سهم روحانیون و حوزویان بسیار برجسته است؛ مثلا از مرحوم رشدیه بگیرید تا نسیم شمال و بسیاری دیگر که کتاب‌ها و مجلاتی برای کودکان نوشته‌اند که رویکرد دینی هم داشته‌اند. این سیر نشریات مذهبی، در دوره پهلوی هم ادامه پیدا می‌کند.

در دوره پهلوی اول ما سال‌هایی را داریم که تقریبا هیچ مجله دینی در کشور منتشر نشده است؛ ولی در ادامه باز هم منتشر می‌شود. نقطه عطف را ورود آیت‌الله بروجردی به ایران می‌دانم که ایشان نگاه مخاطب عمومی و غیرحوزوی داشتند و در آثاری که حوزویان با توجه به نیازهای جامعه خلق می‌کنند این مساله دیده می‌شود و عملا از دهه 30 سیر نویسندگان مذهبی داریم که مخاطبان‌شان متخصصان و حوزویان نیستند و برای عام‌تر می‌نویسند. اولین نمود توجه به کودکان و نوجوانان «نجات نسل جوان» به همت آیت‌الله مکارم شیرازی است و بعد با شکل‌گیری دارالتبلیغ به همت آیت‌الله شریعتمداری نشریاتی برای کودکان بنیان گذاشته می‌شود؛ مثل «پیام شادی» و «نسل نو» که اولین سردبیر هر دو، مرحوم آیت‌الله سیدهادی خسروشاهی بودند. برای ما که در آن سن مخاطب مجلات مذهبی بودیم و در کیوسک‌های تهران هم توزیع نمی‌شد و از طریق مساجد خریداری می‌کردیم، بسیار این مجلات مهم و ارزشمند بود. را مهم بود و اگر آن را الگوی موفقی می‌دانیم، چه‌طور ادامه‌اش دهیم. اگر آن الگو را الان تکرار کنیم شکست می‌خورد؛ زیرا فرزند زمانه خودش بود.

لزوم تغییر شیوه حضور در نمایشگاه‌های جهانی کتاب/ اولویت‌ها چیست؟...
ما را در سایت لزوم تغییر شیوه حضور در نمایشگاه‌های جهانی کتاب/ اولویت‌ها چیست؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : alikashef بازدید : 77 تاريخ : يکشنبه 9 بهمن 1401 ساعت: 0:49